1x1

1

Regionalni resursni centar održao završnu radionicu u sklopu projekta "Kampanja za zaštitu i održivo upravljanje područjem prirodne vrijednosti vrelo Borak s kanjonom rijeke Lištice" koji je podržan od strane Centra za promociju civilnog društva u okviru projekta „Misli o prirodi“,kojeg financira Švedska. Predstavljen je prijedlog Zakona o Zaštiti prirode Županije Zapadnohercegovačke, izrađen u okviru projekta, a posebna vrijednost ovog dokumenta leži u činjenici da je kreiran zajedno sa predstavnicima Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i zaštite okoliša Županije Zapadnohercegovačke, općine Grude i Posušje, gradova Ljubuškog i Širokog Brijega, Parka prirode Blidinje i nevladinog sektora.

2

Na radionici su predstavljeni Studija valorizacije područja i prijedlog Zakona o zaštiti prirode Županije Zapadnohercegovačke, dokumenti koji će biti proslijeđeni u daljnju proceduru te se nadamo skorašnjem izglasavanju Zakona. Prikazan je video o gore navedenoj kampanji, Županiji i njenim prirodnim ljepotama i potrebi njihove zaštite u cilju očuvanja, korištenja i održivog razvoja.

3

„Moramo se strateški odnositi prema zaštiti prirode i ovo je korak koji je najbitniji, kako bismo očuvali prirodu i naše resurse, i na kraju krajeva, kako bismo mogli živjeti u boljoj i ljepšoj sredini, za što imamo sve uvjete. Kad govorimo o samoj implementaciji Zakona, vrlo brzo bi se mogao naći na sjednici Vlade,te nakon toga krenuti u skupštinsku proceduru“, rekao je gospodin Zvonimir Širić, Ministar prostornog uređenja, graditeljstva i zaštite okoliša Županije Zapadnohercegovačke.

4

5

6